IVYA.app

IVYA.app este un proiect complex construit în jurul unui produs digital sub forma de aplicație denumită Ivya. Un produs cu destinație internațională, ce va fi lansat și dezvoltat în primp fazp ținându-se cont în special de caracteristicile și dinamica pieței muncitorilor calificați și necalificați din United Kingdom. Obiectivele business-ului sunt foarte bine conturate în jurul etapelor de dezvoltare, deoarce clienții și-au dorit ca fiecare etapă, indiferent că vorbim despre proiectare, dezvoltare, livrare sau testare, să conțină foarte multă analiză și feedback din partea potențialilor clienți în vederea scalării acestui produs.

Despre proiect

 

Ivya.app este un produs proiectat special cu scopul de a acoperi nevoia de oameni ‘‘buni la toate’’ calificați sau necalificați oferindu-le networking-ul corect și necesar facilitând contractarea lor pentru taskuri independente, prin plasare de ofertă sau consultare de oferte favorabile în funcție de experiența, credibilitate (rating), preț sau proximitate. Pentru a putea să intre în legătura directă cu userul care are nevoie să rezolve o problema ce ține de administrarea unui imobil sau / si a unui business din punct de vedere a mentenanței, întreținerii sau chiar de reparare, renovare celor necesare sub forma de lucrare sau task individual și specific.

Provocarea a fost să planific foarte bine sesiunile de sprint pentru fiecare etapă, deoarece sunt implicați mai mulți actori interesați, parteneri și investitori dornici să obțină rezultate. Din acest motiv am abordat o strategie conlucrativă prin care să implic clienții și toate părțile interesate în proces chiar din faza de setare a proiectului.

Principalele obiective sau etape am decis să fie foarte bine delimitate în funcție de așteptări dar mai ales în funcție de timpul necesar de la proiectare până la livrare. Am obținut 4 mare etape de livrare și anume:

  1. Etapa de Research, brainstorming și setare proiect

  2. Etapa de Branding

  3. Etapa de UX Design

  4. Etapa de UI Design

Construcție identitate

 

Având la baza un produs cu un naming abstract, prima provocare fiind găsirea unor/unei idei care să îmi permită să trasez puncte care să poată forma o idee coeerentă, sa poate integra filosofia și așteptările cu privire la personalitatea brandingului privită prin prisma produsului Ivya.app.

Prima caracteristică pe care am descoperit-o că poate descrie atât produsul în sine cât și specificul utilizatorilor țintă, modul de proiectare și modul în care ne dorim ca utilizatorii să interacționeze cu aplicația Ivya, este dinamica. Faptul că prin câteva gesturi poți rezolva probleme care în mod normal presupune un efort destul de considerabil, ce te ajută să îți alegi profesionistul de care ai nevoie să îți rezolve problema, a constituit drumul călăuzitor pe tot parcursul de proiectare și desenare a identității.

Procesul creativ

 

Procesul creativ presupune și foarte multă disciplină. Indiferent cât de mult ai alerga după idei creative, pentru mine este foarte important să fiu performant. Acest aspect m-a obligat să îmi construiesc un proces în așa fel încât oricât îl simplific sau îl parcurg să pot să îmi dau seama în ce stagiu mă aflu, pentru a putea să țin și să susțin direcția spre performanță.

Stagiul 1. - Discuțiile cu clientul

Stagiul 2. - Analiză

Stagiul 3. - Creare Brief

Stagiul 4. - Research Independent

Stagiul 5. - Brainstorming

Stagiul 6. - Concept Development

Stagiul 7. - Analiza conceptului de design

Stagiul 8. - Redefinire și finisare concept

Stagiul 9. - Prezentare

.app

 

.faptul că produsul digital este o aplicație am exploatat și am personalizat acest aspect reprezantând grafic terminația .app reușind să reprezint o componentă dinamică importantă și anume faptul că aplicația conține foarte multe grafice ce vor afișa diferite performanțe pentru diferite acțiuni ale utilizatorilor.

Responsive

 

Am ieșit din faza de explorare a logo-ului cu cea mai importantă caracteristică a brandingului, chiar din etapa de proiectare și anume ca elementele grafice, identitatea, logo-ul să fie cât mai responsiv fără să își piardă din masă din impact.

Acest lucru m-a ajutat foarte mult pentru că am obținut o simetrie geometrică grupată, care ajută atât la pronunțarea numelui cât și la facilitarea reținerii acestuia. De asemenea, faptul că am proiectat ca unghiul de înclinație a fiecărui element în parte să fie 70 de grade, m-a ajutat să păstrez simetria și proporția, mai ales atunci când logo-ul devine foarte, foarte restrâns ca dimensiune.

Design Implementation

 

Întotdeauna am considerat faptul ca relațiile cu produsele digitale sunt foarte asemănătore cu relațiile inter-umane. În sensul ca un om are nevoie de anumite repere, are nevoie de un mediu și de câțiva vectori de încredere/imagine pe care să poată să construiasca o relație de interacțiune, de socializare sau de încredere.

Faptul că și-au exprimat dorința și interesul față de produs câțiva jucători importanți în dezolvaterea și cresterea acestuia, ne ajută să câștigăm câteva puncte de credibilitate prin asociere directă cu aceste repere validate pe piața internațională.

Colors & Versatile

 

Setarea cromatică, alegerea paletei de culori specifică branding-ului mi-a arătat o altă caracteristică pe care să o pot exploata la maxim și anume versatilitatea logo-ului în ceea ce privește coloristica. Faptul că logo-ul este foarte versatil în ceea ce privește cromatica, ne va ajuta pe viitor să completăm strategiile de poziționare geografică și strategia de lansare a aplicației.

Concept Development

 

Transpunerea branding-ului în produsul final -

In progress -

Advertising


 

Am fost inclus în meeting-uri alături de echipa de marketing pentru a putea continua și descoperi împreună care sunt cele mai potrivite setări pentru promovarea produsului. Am încercat și setat layout-uri diferite în funcție de mediul de comunicare.

Previous
Previous

Bonartti

Next
Next

Elegance