Lodor

Procesul de branding al proiectului Lodor a fost unul destul de intens și solicitant, dat fiind faptul că acum 10 ani, în 2010, compania se deschidea în plină criză și incertitudine economică iar acum în 2020, procesul de branding este finalizat într-o altă dimensiune destul de rar încercată pentru companiile din industrie și nu numai. Lodor este în prezent o companie ce se bucură de încredere atât din partea clienților de tip B2B (Business to business), cât și a clienților B2C (Business to client). Printr-o abordare foarte transparentă, păstrându-și valorile în toți acești 10 ani, Lodor este o companie reprezentată nu doar de stabilitate - este compania ce prin viziune și perseverență, alături de atenție sporită spre calitatea serviciilor oferite, își dorește să se extindă la nivel național și internațional. Cum investițiile masive în utilaje și echipamente performante nu sunt suficiente, prin procesul de rebranding ne-am dorit să ne apropiem de angajați, de oamenii cărora compania le oferă sprijinul și recunoștiința pentru loialitatea și profesionalismul dovedit în tot acest timp.

Misiunea cuprinde două părți. Prima parte este o misiune internă - are scopul de a așeza angajatul în mijlocul comunicării și de recunoaștere a valorii umane regăsită în membrii fiecărei echipe. A doua parte, în mod normal și natural, este o misiune externă ce vizează nu doar o poziționare favorabilă în piață ca percepție din punct de vedere calitativ și financiar, ci și o furnizare și întărire a încrederii cu actualii parteneri, cât și cu viitorii clienți din toate ramurile.

Lodor

 

PROJECT

Corporate Branding

CLIENT

Lodor

DATE

Noiembrie 2020

Country

România

Construcție identitate.

 

Întrucât numele companiei este unul destul de abstract, știam că soluțiile trebuie să graviteze sau cel puțin, să aducă și o rezolvare a acestei probleme. O altă exprimare a noului brand la care voiam să ajungem, ne doream să livreze în tandem sentimentul de protecție, rezistență, longevitate și sentimentul de “acasă” pentru o comunicare și identificare facilă și internă cu proprii angajați și parteneri. Pornind de la această idee, prima schiță a fost aceea a unei case exprimată într-un mod minimalist. Pe măsură ce treceam prin diferite versiuni ale acestei idei, valorificându-o la maxim, am realizat că mă pot ajuta și de simetria interioară a vocalei ‘‘O’’.

 

Ideea finală, aceea de companie care te face sa te simți acasă, care se adresează pe un ton asertiv -  am obținut o identitate care poate fi descrisă prin:

  • Acasă

  • Unitate

  • Siguranță

  • Corpolență

  • Organizare

  • Calitate

Implementare concept

 

Alegerea unui font de tip ‘‘Sans Serif’’ a fost luată datorită faptului că este un font ce suportă partea de scalabilitate foarte bine. Fiind soluția potrivită pentru nevoia de a modela și pentru a mă asigura că în final o să obțin un logo care să poată fi citit și memorat foarte ușor - indiferent de mărime sau de suprafață sau de mărimea ecranului unde va fi implementat.

Studiu de caz - Implemetare

 

Ca studiu de caz, am încercat să transfer experiența obținută în UK în ceea ce privește înțelegerea dinamicii angajaților într-un șantier. Am soluționat acest aspect prin cromatica secundară atribuită noii imagini de branding. Soluția implementată fiind odată de recunoaștere a ierarhiei într-un șantier, cât și de facilitare a identificării în cel mai rapid mod a experienței  muncitorului.

Așadar, am activat vizual 3 niveluri de mărire a atenției astfel:

  • Primul nivel este cel de atenție sporită reprezentat de o cromatică atribuită echipelor de pe șantier.

  • Al doilea nivel este cel al atenției distributive, soluție cu ajutorul căreia se vor putea identifica cu ușurință oamenii importanți dintr-un șantier, cum ar fi de exemplu un team leader sau manager.

  • Și al treilea nivel de atenție este ocupat de atenția selectivă.

Implementare

 

În această etapă mi-am dorit foarte mult să mă îndepărtez de uniformele standard de șantier, uniforme pe care le urăsc toți angajații și cu care nu se identifică nimeni. Prin implemetarea unui design minimalist și atrăgător am facilitat identificarea și activarea sentimentului de apartenență și mândrie a deținătorului cu brandul Lodor, în așa fel încât să poată fi găsit ca model inspirațional vizual. Un alt aspect foarte important pe care l-am luat în considerare este mediul de lucru - acesta m-a condus spre un mic research asupra caracteristicilor diferitelor materiale care sunt rezistente la frig, umezeală, uz ridicat sau ploaie.

O U T S I D E

Advertising

 

Partea de advertising am construit-o în așa fel încât să suplinească cât de mult posibil și partea de PR. Am făcut acest lucru, implicând cât mai mult angajații Lodor, mulțumindu-le și arătându-le în mod public faptul că ei sunt valoroși pentru companie, că ei sunt mai mult decât un număr.

În acest mod vom identifica și vom comunica mult mai ușor cu liderii echipelor arătându-le în manieră transparentă și asumată faptul că ne pasă - ne pasă de cum percep compania, de viitorul lor, de tot ce înseamnă aceast brand pentru fiecare angajat, colaborator, partener, client sau privitor.

Previous
Previous

Pen Venture

Next
Next

Bonartti