Sound Perception

DISCOVER THE DIFFERENCE WITH ARTIFICIAL INTELLIGENCE

Despre Proiect

 

Sound Percepetion este un produs software ce foloseste inteligenta artificiala cu ajutorul careia se investigheaza, exploreaza si se obtine un profil al utilizatorului de tip "Suport Customer Client / Service Call Center'' cat si un profil a subiectului investigat de tip " Client" prin analizele ce compun sunetul, cum ar fi amplitudinea, frecventa sau alte componente specifice compunerii unui sunet.

Pentru a avea mereu un “pilot automat” care iti calibreaza de exemplu, volumul unui apel dar si alte componente ce fac ca un apel “sensibil” sa aiba parte de corectii tehnice si personalizabile bazate pe o strucutura de invatare a produsului de tip machine learning.

Datele obtinute sunt colectate si analizate, obtinandu-se profilurile psihologice pentru ambii participanti cat si pentru fiecare utilizator a serviciului de asistenta prin call voice. Inclusiv avand posibilitatea sa accesezi istoricul apelurilor privind chiar avand posibilitatea sa obtii un profil impreuna cu performantele obtinute prin calitatea serviciilor oferite.

Cu ajutorul produsului Sound Perception companiile ce au in componenta servicii dedicate de tip “Customer client, Call center, Customer suport” cu ajutorul acestui produs de astazi poti monitoriza, analiza si corecta printr-o interventie neintruziva dar inteligenta factorii umani ce intervin intr-un process de asistenta de tip call voice in serviciile oferite.

Sunetul muzical

 

Sunetul este format dintr-o suprapunere de mai multe frecvente care formeaza spectrul sunetului respectiv. Daca ar fi sa consideram sunetul ca fiind alcatuit dintr-o singura componenta de frecventa, atunci l-am putea numi “ton pur” / “sunet pur”. Daca ne referim la sunetele “reale”, spectrul acestora are in componenta mai multe frecvente, cea minima fiind numita frecventa fundamental (sau simplu : “fundamentala”). Pe langa aceasta, in spectru mai apar si multiplii ai fundamentalei, multiplii si poarta denumirea de armonice. Armonicele pot fi pare sau impare. Din punct de vedere al reprezentarii grafice, semnalele periodice (printre care si sunetele) pot fi reprezentate ca o suma de sinusoide ce poarta numele de serie Fourier

Clasificarea sunetelor

 

Undele sonore sunt unde mecanice longitudinale. Ele se pot propaga in solide, lichide si gaze. Dupa frecventa undelor, distingem: a) undele sonore (sunetele) - au frecventa cuprinsa intre 20 Hz si 200000 Hz - sunt receptate de catre ureche si prelucrate de catre creier, dand senzatia de sunet - se produc in diferite sisteme acustice: corzi vibrante (vioara, corzi vocale), coloane de aer vibrante (orga, clarinet), placi si membrane vibrante (xilofon, difuzor, toba) b) undele infrasonore (infrasunetele) - au frecventa mai mica de 20 Hz - se afla sub limita de sensibilitate a urechii umane, deci nu sunt sesizate decat dupa efectele secundare pe care le produc - sunt generate de obicei de surse mari, de exemplu undele produse de un leagan aflat in balans sau cele produse de un cutremur c) undele ultrasonore (ultrasunetele) - au frecventa mai mare de 20 000 de Hz - pot fi produse prin vibratiile elastic ale unui cristal de cuart, induse la rezonanta de un camp electric alternative aplicat (efect piezoelectric). In acest mod se pot produce ultrasunete cu fredcventa pana la 600 MHz.

Caracteristicile sunetului

 

a) Taria suntelui – corespunde intensitatii acestuia

b) Inaltimea sunetului – reprezinta calitatea senzatiei auditive determinata de frecventa. Datorita inaltimii, doua sau mai multe sunete de intensitati egale pot fi differentiate si ordonate de la sunete joaste sau grave la sunete inalte sau acute corespunde unor frecvente mici, respective frecvente mari

c) Timbrul sunetului – se asociaza unei armonici si este determinat de intensitatea si frecventa armonicelor care o insotesc.

In concluzie, toate aceste trei calitati ale sunetului, inaltimea, intensitatea, timbrul sunt definite numai în prezenta organului auditiv uman. Studiile experimentale au evidentiat faptul ca exista si influente secundare intre tarie si frecventa intre inaltime si intensitate iar timbrul este influentat de intensitate si frecventa. Sunetul pur(ton) este caracterizat de o singura frecventa si o singura amplitudine (ca in fig de mai jos). Sunetul pur este produs foarte rar in natura de catre sursele naturale. Receptarea unui sunet pur este in general neplacuta, iar notiunea de timbru nu exista pentru un astfel de sunet.

Research

 

Prin studiul de caz investighez legaturile intre stilurile cognitive ale perceptiei sunetelor si reactiile emotionale pe care muzica, sunetele le induce. Mai mult, am obeservat si am incercat sa examinez diferentele interindividuale, cum ar fi sexul, stilurile cognitive de percutie muzicala, empatizarea muzicii (ME) si sistematizarea muzicii (MS) si expetienta de performanta prin analiza componentei sunetelui.

Partea teoretica este axata in principal pe conceptele de muzica, structura si design de sunet si emotie din perspectiva psihologiei muzicale, precum si asupra procedeelor perceptiei muzicale in sine, precum si a emotiilor sau a sunetelor induse sau create, cu efortul principal de a interconecta spectrul larg de a intelege si de a percepe notele muzicale, sunetele, muzica, toate conectate si adaptate la acest produs. Imi doresc cu ajutorul produsului software sa depistez userul (suport service, call center, product service), care printr-o anomalie comportamentala ridica vocea intr-un apel de tip voice call catre persoana asistata.

Previous
Previous

Wincero

Next
Next

Galaxy Dent