Wincero

Stop limits. No limit

Wincero..,

Să creezi identitatea de brand printr-un proces de rebranding a unui studio de design multidisciplinar orientat spre servicii de branding este un lucru fascinant, este un proces complex pentru orice designer. Această provocare a fost un adevărat exercițiu de gândire, de research, de găsire și de potrivire a tuturor elementelor în așa fel încât imaginea de ansamblu să se potrivească, să dezvăluie elemente ce sunt capabile să îți stârnească emoție, apreciere și respect.

Prima și cea mai mare provocarea a fost să transmit felul cum ne dorim să se simtă oamenii creativi ce înfăptuiesc lucruri la Wincero. Am ales să comunic de la interior la exterior pentru că într-o companie, indiferent de mărimea ei, în special în industria creativă, este crucial să comunici în permanentă cu forța creatoare, cu generatorul de plus valoare și anume oamenii și mințile creatoare.

Acest aspect l-am abordat prin motto-ul nostru: ‘‘Stop Limits. No Limit’’.

Prin primul îndemn: ‘‘Stop limits’’ înseamnă că ne dorim la Wincero să atragem oameni pasionați, obsedați și determinați în așa fel încât clienții Wincero să găsească un nucleu de oameni mereu pregătiți să depășească limite. Oameni pentru care depășirea obstacolelor înseamnă un mindset setat să depășească așteptările în așa fel încât să reușim să livrăm la cel mai înalt nivel orice experiență.

Ne dorim la Wincero clienții să se simtă priveligiați de faptul că lucrează cu tot ce înseamnă servicii oferite de studioul nostru. În a doua parte, prin sintagma ‘‘…No limit’’ se transmite crezul Wincero. Și anume că mințile creatoare pot explora până la epuizare, până în cele mai ascunse manuscrise, colțuri, țări și culturi, sensuri noi și trăiri noi pentru că singură limita este imaginația, puterea gândului și a inchipurilor transpunse în ceea ce se numește experiență de consum.

Despre proiect

 

Învățând să asculți vei ști cum să comunici. Acest motto m-a învățat ca brand identity designer să știu cum să convertesc un vis într-o idee. Ideea într-o schiță, schița într-un plan, planul în piese de puzzle în așa fel încât să controlezi emoția și să dezvălui controlat sensurile ce compun și caracterizează un proiect de branding.

Wincero în primul rând este un spațiu, un spațiu digital, un spațiu fizic ce îți cere timp și atenție. Wincero este locul unde lucrurile se întâmplă. Wincero este locul unde ideile devin realitate. Wincero este un studio de design pe care atunci când îl găsești simți că l-ai găsit. Ne dorim să simți cu adevărat că este locul capabil să îți transforme visul, să simți că oamenii implicați în proiectul Wincero sunt pregătiți să lucreze cu fragilitatea cuvintelor, ideilor și aspiratilor.

Faptul că partea de naming este atât de expresivă, atât de puternică, a reprezentat un factor cu care am lucrat foarte atent, ‘‘chirurgical’’, în care a trebuit să cântăresc fiecare decizie, să monitorizez să nu fie prea mult și nici prea puțin, să completeze perfect sensul, dar totodată să îl învăluiască în mister.

Construcția numelui a pornit de la rădăcina ‘‘Vince’’ însemnând victorie, continuând cu partea a doua a construcției prin cuvântul ‘‘Cero’’ însemnând cu certitudine, cu adevărat. Traducerea fiind, ‘‘Am învins cu adevărat’’. O traducere corelată perfect cu motto-ul: Stop limits. No limit. Și pentru că ne dorim ca Wincero să fie cu adevărat mare și memorabil adăugarea a încă unei litere, litera ‘‘V’’ la V-ul de la ‘‘Vince’’ s-a construit cuvântul internațional ‘‘Win’’ cu aceași semnificație și anume, victorie. Probabil că multă lume este posibil să se fi oprit la alcătuirea unui nou sens, însă terminația ‘‘ro’’ ne-a ajutat să corelăm geografic studio-ul și cu atitudinea noastră și anume ‘‘Ro’’ de la România. Prin traducerea ‘‘Am învins cu adevărat în România.’’ În acest mod Wincero a fost așezat pe harta lumii, un studio de design Românesc recunoscut internațional.

Construcție identitate.

 

Construcția identității Wincero a fost un proces prin care am încercat să dozez vizual perfect senzația de excentricitate cu empatia, simplitatea cu simbolistica. Călăuzit de fascinația zborului, de zborul vulturilor, de felul cum zboară ei în văzduh, capabili fiind să țintească prada de la zeci de km înălțime și să își pregătească foarte minițuos întâlnirea cu prada.

Pornind pe firul acestei observații rezultat din această etapă de research am încercat să construiesc logo și identitatea Wincero. Un alt sens construit grafic este ‘‘i-ul’’ din ‘‘Wincero’’ și anume am încercat să corelez această litera cu setea de cunoaștere și forța călăuzitoare reprezentată grafic sub forma de lumină generată de la o lanternă, far de navigație maritimă. Următoarea construcție este construcția layout-ului prin așezarea motto-ului asimetric. În acest fel încât din linia de simetrie a simbolului reprezentat grafic că fiind litera ‘‘i’’ să pornească motto-ul simbolizând faptul că limitele sunt depășite prin cunoaștere.

Schițarea ideilor

 

În această etapă este foarte important să aduci în zona de producție vizual cât mai multe idei. În acest fel descoperi unele unghiuri specifice ce te pot ajuta să construiești particularități dar și noi sensuri în așa fel încât să poți reprezenta grafic ideile din etapa de research. ‘‘W’’ fiind vizual alcătuit din două ‘‘V-uri’’ am desenat forma unor aripi abstracte în așa fel încât prin unghiul exterior a primului ‘‘V’’ să îți creeze senzația de dinamică, adică de zbor, de înălțare. Al doilea ‘‘V’’ fiind reprezentând tot forma unor aripi cu menirea de a crea un spațiu de protecție și de accentuare a dinamicii primelor aripi protejând primele aripi, un fel de zbor de supraveghere.

Implementare concept

 

Întodeauna în implementarea unui rezultat în urma unui proces de branding contează foarte mult să alegi texturile, culorile potrivite. Să încerci să intuiești, să gândești preventiv dar și să alcătuiești o listă cu materialele unde identitatea va fi prezentă. În felul acesta poți implementa identitatea, elementele grafice în așa fel încât să dai naștere la niște experiențe de consum și de memorare cu totul și cu totul inedite.

Documentarea fotografică

 

Documentarea fotografică m-a ajutat să găsesc câteva pattern-uri, modele vizuale ca semnătură ce pot fi integrate în semnătura vizuală ca făcând parte din branding într-un plan secundar. De exemplu am descoperit faptul că fotografiile alb negru amplifică foarte multă expresivitatea unei persoane și poate să transmită mult mai multă emoție. Din acest motiv ne-am decis ca la Wincero ca pattern fotografic să folosim imaginile de tip ‘‘black and white’’.

Cromatica Wincero

 

Studiind partea de cromatică am încercat să găsim o filozofie aparte în alegerea culorilor reprezentative pentru acest brand. De exemplu totul a pornit de la întrebarea: ‘‘Ce anume au în comun oamenii creativi? / Ce anume au în comun oamenii care îi caută pe oamenii creativi?’’ Răspunsul pe care l-am găsit a fost faptul din cauza dedicării, a muncii peste măsură, faptul că mulți oameni din această tipologie lucrează în tăcerea nopții până în zorii dimineții ii caracterizează atât pe antreprenori cât și pe oamenii creativi.

Previous
Previous

QMB Group

Next
Next

Sound Perception